Κοινοπραξία Πλοίων Σαρωνικού
Design-Metal
IEK ΑΛΦΑ
ΗΠΕΙΡΟΣ ΦΟΥΡΝΟΙ
ΤΕΧΝΟΠΑΝ
ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ
IEK ΑΛΦΑ
ΤΕΧΝΟΠΑΝ2
VERDE PAPAGALO
ΚΤΕΟ ΡΕΝΤΗ
Vodafone Σκούταρης
Έντυπο Καλογερόγιαννης
HEALTH ASSISTANCE

Επισκέπτες αυτή τη στιγμή:


Ανακοίνωση

Η Ε.Π.Σ.Πειραιά ενημερώνει (29.8.2017) (29/8/2017 17:50)

Αύριο η κλήρωση του Κυπέλλου και ο διαχωρισμός των ομίλων Α’& Β’ Κατηγορίας

 

Αύριο Τετάρτη 30 Αυγούστου  και ώρα 18.30 στα γραφεία της  Ένωσης θα  πραγματοποιηθεί η κλήρωση της 1ης & 2ης Φάσης του Κυπέλλου ενώ στη συνέχεια στις 19:30 θα γίνει  ο διαχωρισμός των ομίλων της Α΄ & Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας.

Η Γραμματεία της Ένωσης θα εξυπηρετεί κανονικά μέχρι και τις 17:00 ενώ στη συνέχεια θα λειτουργήσει μόνο για τις ανάγκες της κλήρωσης.

 

Η Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ ενημερώνει:

 

H E.Ε. της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ αναφορικά με τις δηλώσεις συμμετοχών των ομάδων μας στα πρωταθλήματα Α΄ Β΄ Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, αλλά  και  στο Κύπελλο Ερασιτεχνών περιόδου 2017-2018 ενημερώνει για τα εξής:

 

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στην Α΄ Κατηγορία δήλωσαν  συμμετοχή και οι 31 ομάδες που είχαν δικαίωμα, ως εκ τούτου το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε 2 ομίλους των 16 και των 15 ομάδων.

Οι δύο πρωταθλήτριες ομάδες ανέρχονται στην Γ΄ Εθνική, ενώ στην Β΄ Κατηγορία υποβιβάζονται 5 ομάδες (3 ομάδες από τον όμιλο των 16 ομάδων & 2 ομάδες από τον όμιλο των 15 ομάδων)

 

Β΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στην Β΄ Κατηγορία δήλωσαν συμμετοχή 26 ομάδες από τις 28 που είχαν δικαίωμα (δεν δήλωσαν ο Περαμαϊκός, και η Α.Ε. Νεάπολη)

Ωστόσο με απόφαση της Ε.Ε. της Ε.Π.Σ.ΠΕΙΡΑΙΑ στην σημερινή της συνεδρίαση, ομόφωνα αποφασίσθηκε - κάνοντας χρήση του άρθρου 4 παρ. 6, 7 του ΚΑΠ, να ανέλθουν στην Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία οι ομάδες που τερμάτισαν στην 5η  & στην 6η θέση της  Βαθμολογίας του Πρωταθλήματος της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας, περιόδου 2016-2017, που είναι η Α.Ε. Χατζηκυριακείου και ο Π.Ο.Ν. Ηρακλής Νικαίας , έτσι ώστε το προσεχές πρωτάθλημα της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας να διεξαχθεί σε δύο ομίλους των 14 ομάδων , αλλά και να μην υπάρξει πρόβλημα στην επόμενη περίοδο (2018-2019) σε ενδεχόμενη συμμετοχή των αρκετών ομάδων που είναι φέτος εκτός πρωταθλημάτων (Περαμαϊκός, Α.Ε. Νεάπολη, Προμηθέας, Ειρήνη, Α.Ο. Ζέας κλπ).

Οι δύο πρωταθλήτριες ομάδες θα ανέλθουν στην Α΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία, ενώ δύο ομάδες θα ανέλθουν κατόπιν των αγώνων των play-off που θα ακολουθήσουν.

Στην Γ΄ Κατηγορία υποβιβάζονται συνολικά 4 ομάδες( οι 2 τελευταίες των 2 ομίλων απευθείας και άλλες δύο ομάδες μετά τους αγώνες play-out που θα ακολουθήσουν)

 

Αξίζει να σημειωθεί  σε περίπτωση υποβιβασμού Πειραϊκής ομάδας από το Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής Κατηγορίας θα συμπαρασύρει στον υποβιβασμό ανάλογο  αριθμό ομάδων τόσο από την Α΄ όσο και από την Β΄ Κατηγορία.

 

Γ΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Στην Γ΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία δήλωσαν συμμετοχή αρχικά 14 ομάδες, όμως μετά την άνοδο των Α.Ε. Χατζηκυριακείου, Π.Ο.Ν. Ηρακλής Νικαίας το νέο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 12 ομάδες και ισχύουν τα εξής:

Στην Β΄ Ερασιτεχνική Κατηγορία κερδίζουν άνοδο 3 τρείς ομάδες, η Πρωταθλήτρια, η Δευτεραθλήτρια ομάδα, καθώς επίσης ακόμη μια ομάδα που θα προέλθει από τους αγώνες play-off που θα ακολουθήσουν.

 

* Η έναρξη των πρωταθλημάτων Α΄ Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας έχει προγραμματισθεί για το ΣΚ 23-24 Σεπτεμβρίου, ενώ της Γ΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας μετατίθεται για το ΣΚ 30/9-1/10

 

*Τα σωματεία θα μπορούν να ενημερωθούν αναλυτικά από την συμπληρωματική προκήρυξη Πρωταθλημάτων που θα κυκλοφορήσει, αφού πρώτα σταλθεί στην ΕΠΟ για την σχετική έγκριση.

 

 

KΥΠΕΛΛΟ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2017-2018

 

ΔΗΛΩΣΑΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 70 ΣΩΜΑΤΕΙΑ

4 σωματεία της Γ΄ Εθνικής

31 σωματεία της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας

23 σωματεία της Β΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας

12 σωματεία της Γ΄ Ερασιτεχνικής  Κατηγορίας

 

ΚΛΗΡΩΣΗ Α΄ ΦΆΣΗΣ

Μετέχουν οι 35 ομάδες της Β΄ - Γ΄ Ερασιτεχνικής που δήλωσαν συμμετοχή

Θα κληρωθούν 17 ζευγάρια και μια (1) ομάδα θα περάσει χωρίς αγώνα στην Β΄ φάση.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το ΣΚ 9-10 Σεπτεμβρίου.

 

ΚΛΗΡΩΣΗ Β΄ ΦΑΣΗΣ

Μετέχουν οι 18 ομάδες που θα προκριθούν από την Α΄ Φάση, οι 31 ομάδες της Α΄ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας & οι 4 ομάδες της Γ΄ Εθνικής (σύνολο ομάδων 53).

Θα κληρωθούν 26 ζευγάρια και μια ( 1) ομάδα θα περάσει χωρίς αγώνα.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το ΣΚ 16-17 Σεπτεμβρίου.

*Στην  κλήρωση της Γ΄ Φάσης θα μετέχουν οι 27 ομάδες που θα προκριθούν από τους αγώνες της Β΄ Φάσης.

 Θα κληρωθούν 11 ζευγάρια και 5 ομάδες θα περάσουν χωρίς αγώνα ώστε να πάμε στον ζυγό αριθμό  16 ομάδων.

 *Οι αγώνες θα διεξαχθούν  μέσα στον Οκτώβριο( ημέρα Τετάρτη σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί).

 

Aπό το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων